SSO

En blogg om Stavanger Symfoniorkesters vei fra Kuppelhallen via Carnegie Hall i New York til Nytt Konserthus i Bjergsted

25.01.2012

Legenden om Parsifal

Parsifal er Wagners siste opera og på mange måter en oppsummering av et langt livsverk. Handlingen er bygget på Wolfram von Eschenbachs episke verk Parzival fra det 13. århundret. Idéen til å skrive operaen kom allerede en langfredag i 1857, men det tok 25 år å fullføre den. 


Dette er fortellingen som får Ringenes Herre og Harry Potter til å blekne; den inneholder selvkastrering, trolldom, forførelser, sex og dydighet, og fremstår som en salig blanding av hedenskap og kristendom. Kanskje ikke så rart at nazistene trykket den til sitt bryst. 

Operaens uendelige melodiske forløp er vel verdt å lytte til.


2. akt som fremføres på  torsdagens konsert er et fint ekstrakt av operaens innhold, og vi kan love dere dyktige sangere i de tre hovedrollene. 


Hilsen Liv Opdal
Cellist i SSO
NB! Liv vil ha verkorientering i forkant av konserten på torsdag. Møt opp til 'Inn i musikken' i foajé C kl 18.30! Her vil det også bli minikonsert med en cellokvartett bestående av Liv selv, Ilmari Hopkins, Tonje Bekken og Jaakko Pulakka. Vel møtt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar