SSO

En blogg om Stavanger Symfoniorkesters vei fra Kuppelhallen via Carnegie Hall i New York til Nytt Konserthus i Bjergsted

06.12.2011

Ikke helt etter planen

Dagen begynner med at jeg henter ny bil hos bilforhandleren, en rød Skoda Fabia. På jobb sjekker jeg med podieinspisient Glenn angående pakkeliste for turen til Tysvær, hvor vi skal ha konsert på Tysværtunet. Det er så mye utstyr at vi må kjøre 2 lastebiler. Jeg kjører den ene, laster den opp, kommer til Mortavika og reiser over med ferge kl 13.00. Emma skoleelev, som har arbeidsuke hos oss, er med. Det er mye vind og grov sjø, og fergen tar en ekstra runde innover fjorden for å slippe å få bølgene på tvers. Siste stykket slår bølgene rett i mot oss og sjøsprøyten skyller vinduene i salongen.Idet jeg er i ferd med å ankomme Tysvær får jeg melding om at Mortavika stenger, og at fergene i stedet vil gå fra Mekjarvik kl 16.00 og 18.00. Jeg tar kontakt med lokal konsertarrangør og forklarer at orkesteret ikke kan komme før vel kl 20.00, med konsertstart da kl 20.30. En og en halv time forsinket. Vi kan korte ned på programmet og uten pause vil da konserten være slutt litt over kl 21.30. Etter noen telefonsamtaler med skolene som er invitert til konserten bestemmer de seg for å gå for dette, og vi setter i gang med å rigge opp orkesteret. Etter at alt er på plass med 2 harper, 5 pauker og 2 kirkeklokker, får vi ny melding om at orkesteret vil bli ytterligere 1,5 timer forsinket...  Da er det ingen annen utvei enn å avlyse konserten. Med unntak av en avlyst konsert i London under vår turne der for noen år siden, er dette eneste gang jeg har vært med på å avlyse en konsert siden jeg begynte å jobbe i SSO i 1979.

Celllist Anders Moberg er på vei med kystbussen, og vel framme holder han en flott omtale av konserten som skulle vært, og elevene fra Førre Skole får slippe til med mange spørsmål om hvordan det er å jobbe som musiker. Når de har kost seg med pausematen til SSO får de en kinoforestilling som plaster på såret.

Etter at vi har pakket ned orkesteret igjen kjører vi mot Arsvågen. Der stopper køen over en kilometer fra fergekaia. Vi kommer med etter tre timers venting, og da går fergen til Mortavika. Etter å ha lossa utstyret i konserthuset leverer jeg bilen på Flyttebyrået og kommer hjem i min nye røde bil kl. halv to på natta. Da smaker det godt med en øl.

Hilsen Bjørn Pettersen
Produksjonsleder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar