SSO

En blogg om Stavanger Symfoniorkesters vei fra Kuppelhallen via Carnegie Hall i New York til Nytt Konserthus i Bjergsted

17.06.2012

SSO løfter frem fem nye orkestertalenter

Pernille Svendsen (16) , Mathilde Natlandsmyr (15), Sebastian Dankel (17), 
Julie Nilsen Frøystein (17) og Hjörtur Páll Eggertsson (14) er våre fem nye orkestertalenter 
som vil følge SSO gjennom sesongen 2012-2013!

Mathilde, Pernille, Julie og Sebastian sammen med Janove Ottesen
før Statoil-konserten 16. juni (Hjörtur var ikke tilstede da bildet ble tatt)
Talentjakten er et tilbud til alle unge orkestertalenter i Rogaland. Prosjektet startet i 2010 i samarbeid med Statoil og deres "Morgendagens Helter". Målet er å løfte frem og inspirere utvalgte ungdommer som har vist spesielle talenter for å spille et orkesterinstrument. Prosjektet går over ett år og de unge musikerne skal delta på flere orkesterkonserter i løpet av sesongen 2012-2013. De får på den måten en realistisk opplevelse arbeidet av yrket som orkestermusiker. I tillegg vil de få muligheter til å spille noe kammermusikk med orkesterets musikere.

Talentene kommer denne gang fra Sandnes, Stavanger og Haugesund. I tillegg kommer en ung cellist fra Island som i sommer flytter til Stavanger for å bo og gå på skole her.

De fem, som etter prøvespill er blitt plukket ut, er:

* Pernille Svendsen, fiolin,  16 år, Sandnes.
* Mathilde Natlandsmyr, bratsj, 15 år, Stavanger.
Sebastian Dankel, cello, 17 år, Haugesund
Hjörtur Páll Eggertsson, cello, 14 år og kommer til Stavanger fra Island.
Julie Nilsen Frøystein, tuba, 17 år, Sandnes.
(SE NRKs intervju med Julie før konserten!)

- Talentjakten gir oss en ny arena for kommunikasjon med unge musikere i større deler av fylket. Samtidig er prosjektet et godt eksempel på at vi kan skape noe nytt gjennom samarbeid her i Bjergsted, med god hjelp fra stabile støttespillere som Statoil, sier prosjektleder Erik Landmark i SSO.
Sebastian og Mathilde sammen med SSO på scenen

Statoil og Stavanger Symfoniorkester har samarbeidet helt siden 1990. Statoil har støttet klassiske musikere fra hele landet like lenge, under programmet Morgendagens Helter. Internasjonale storheter som Leif Ove Andsnes, Truls Mørk og Ole Edvard Antonsen har alle samarbeidet med Statoil. Andsnes er i dag ambassadør for Morgendagens Helter.

- Statoil legger mer ressurser i talentutvikling enn noen gang før. Det gjelder på mange felt, der kulturen er en sentral del av dette. I Stavanger Symfoniorkester har vi en god ambassadør for vår satsing på talentutvikling innen kultur, som gir ungdom en unik anledning til å smake på det profesjonelle orkestermusikeryrket. Det inspirerer, sier Marius Rosenberg amundsen, sponsoransvarlig i Statoil.

Talentjakten bygger på det arbeidet som allerede er godt etablert i Rogaland, blant annet gjennom ”Unge Musikere” ved Universitetet i Stavanger, ”Lørdagsskolen” ved Stavanger kulturskole, arbeidet med ungdomsorkestrene og ikke minst korpsbevegelsen i Rogaland. Prosjektet kommer på toppen av det talentarbeidet som allerede drives i fylket og gir de beste en unik anledning til å prøve seg i rollen som profesjonell musiker.

På vår Facebook-side kan dere se bildeserie fra orkestertalentenes debut med SSO under Statoils friluftskonsert "Til Byen" lørdag 16. juni!

På denne linken finner dere Stavanger Aftenblads rapport fra Bjergstedkonserten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar