SSO

En blogg om Stavanger Symfoniorkesters vei fra Kuppelhallen via Carnegie Hall i New York til Nytt Konserthus i Bjergsted

05.09.2012

Nu kör vi!

Da kan vi telle ti små dager til åpningen av det nye konserthuset, og den herlige følelsen av at noe stort er i vente fyller oss med iver, glede og ikke rent lite spenning; Nå skjer det! Dagen vi har ventet på, noen av oss i hele tolv år, er like om hjørnet.

15. september er ikke lenger en dato langt der fremme i horisonten, den rykker stadig nærmere, og vi ønsker den hjertelig velkommen! Det jobbes på spreng med å få alt på plass før dørene til Stavangers nye storstue åpnes for publikum, og for orkesterets del kan man vel trygt si at det er langt fra noe ”stille før stormen”. Siden musikerne kom tilbake etter ferien har vi rukket å spille in filmmusikk til den premiéreklare norske thrilleren ”Flukt”, vi har hatt kammerkonsert i St. Petri Kirke, vi har kjent på julestemningen og spilt inn nissesymfoniene til ”Barnas Store Julerevy”, testet trøkket i Zetlitz-salen, deltatt på Fartein Valen-festivalen Haugesund, og fått Helge Lund til å danse. For å nevne noe. 


Denne uken er det naturlig nok programmet til den 10 dager lange åpningsfesten det øves på, og med Fabio Biondi på plass på podiet var det en glede å ta fatt på orkesterprøvene til den spektakulære oppsetningen av  ”Tryllefløyten” som spilles i den nye orkestersalen ved navn Fartein Valen den 20. september. 

Orkesterprøve til "Tryllefløyten"
Søndag 16. september spiller SSO sammen med den glitrende pianisten Hélène Grimaud, og vil du ha med deg denne konserten er det bare å hive seg på telefonen eller besøke vår nye, flotte hjemmeside. 


Hélène Grimaud
Nevnte vi ydmykt at  siden fikk en pris for sitt elegante design…? Gå inn på sso.no og bedøm selv! Der kan du også lese om alle de flotte konsertene du kan fylle kalenderen med utover høsten, det nevnes i fleng: BBC Blue Planet, Familiekonsert, musikalkveld, filmkonsert og selvfølgelig også juleoriatoriet når tiden er inne for dét. Men nå er det 15. september som gjelder, så her skal det øves!

For å se hele programmet til åpningsuken, besøk konserthusets hjemmesider på www.stavanger-konserthus.no.

Velkommen skal du være!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar