SSO

En blogg om Stavanger Symfoniorkesters vei fra Kuppelhallen via Carnegie Hall i New York til Nytt Konserthus i Bjergsted

26.10.2012

Filmkonsert med gjesteartister


Når Stavanger Symfoniorkester inviterer til filmkonsert 9. november, så gjør de det med skuespillerparet Pia Tjelta og Mads Ousdal i hovedrollene. I tillegg har Thomas Dybdahl og John Erik Kaada viktige roller!
John Erik Kaada er klar for filmkonsert i Fartein Valen 9. november. Han skal spille filmmusikken
 fra O´Horten sammen med fullt symfoniorkester og filmklipp på lerretet over podiet
Mens Pia Tjelta og Mads Ousdal sammen skal være konfransierer for SSOs filmkonsert fredag 9. november, vil John Erik Kaada og Thomas Dybdahl spille hver sin Amanda-premierte filmmusikk med et fullsatt orkester og filmklipp på kinolerrettet i Fartein Valen.
MUSIKKEN BETYR ALT 
Skuespillerparet Tjelta og Ousdal er i høst aktuelle med Eva Sørhaugs film ”90 minutter” hvor de spiller mot hverandre for første gang. Nå skal de være konfransierer sammen for første gang, og de gleder seg ekstra til å gjøre det i det nye konserthuset i Stavanger, og til å gjøre det på en filmkonsert.
- Det var veldig lett for oss å si ja til denne oppgaven, siden vi begge er så interesserte i både film og musikk. For oss som skuespillere betyr musikken alt, den er med på å underbygge veldig mye av det arbeidet man gjør som skuespiller for å sette publikum i den rette stemningen. Når jeg forbereder meg til filmopptak, hender det ofte at jeg forbereder meg med musikk, sier Tjelta.
To dager etter filmkonserten i Stavanger starter Pia Tjelta med innspillingen av den psykologiske thrilleren  ”Amnesia” som regisseres av Nini Bull Robsahn. Tjelta har hovedrollen, og hun spiller en forfatter som reiser til en hytte på en øy for å skrive.  - Men så dukker det opp et menneske til, og det spørs om de er helt alene. Det kan bli veldig heftig, røper Tjelta.
KAADA ØNSKER MER SAMARBEID MED SSO
Thomas Dybdahl skal spille musikken fra ”Rottenetter”, og Kaada skal fremføre musikk fra ”O Horten”. Kaada har laget musikk til en lang rekke filmer, blant annet ”Mongoland”, ”Alt om min far”, ”Hawaii, Oslo”, ”Natural Born Star”, ”Mannen som elsket Yngve”, ”Hjem til jul” og  ”Jeg reiser alene” for å nevne noen. Nå jobber han med musikken til en svensk spillefilm, samt tre dokumentarfilmer.
- Jeg har blitt veldig, veldig glad i å jobbe med orkester. Man kan få til så mye fantastisk med datamaskin og sampler, men det kan aldri måle seg med et ekte orkester. Ingenting kan røske mer i sjela di på samme måte som mange musikere som spiller sammen for å formidle en følelse, sier Kaada.
Filmkonserten arrangeres i samarbeid mellom SSO, Filmkraft og Bergen Group Rosenberg.
- Jeg håper virkelig at det blir mer samarbeid mellom filmmiljøet og musikkmiljøet i Stavanger. Jeg kommer helt sikkert til å benytte meg av SSO til å lage filmmusikk, det har jeg bestemt meg for. Hvis alt klaffer, så er mitt store ønske å lage musikk med SSO for to store spillefilmer i 2013, sier Kaada.
Konserten 9. november blir første gang Kaada opptrer sammen med Stavanger Symfoniorkester.
- Det er stor stas og jeg gleder meg som en unge til å spille på den nye scenen. Det å få lov til å komme så tett på orkesteret, og sitte blant musikerne, det er noe av det beste som finnes. Og så gleder jeg meg veldig til lytteopplevelsen i Fartein Valen, sier John Erik Kaada.
Han er nå i sluttfasen av arbeidet med filmmusikken til en svensk spillefilm og tre dokumentarfilmer. John Erik Kaada hadde for øvrig  laget det nyskrevne verket ”Motstrøms” som ble fremført under åpningsseremonien av Stavanger kulturskole og Stavanger katedralskole Bjergsted tidligere i høst.

På programmet fredag 9. november står musikk blant annet fra filmene ”Rottenetter”, ”O´Horten”, ”Back to the Future”, ”Flukt”, ”Chocolat”, ”Ringenes herre”, ”Istid”, ”Basic Instinct”, ”Twin Peaks” og  ”Batman”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar