SSO

En blogg om Stavanger Symfoniorkesters vei fra Kuppelhallen via Carnegie Hall i New York til Nytt Konserthus i Bjergsted

24.10.2012

Nominert til UK Music Awards

SSOs reklamefilm nominert til UK Music Awards
- konkurrerer med blant andre Pink Floyd og The Killers
Denne reklamefilmen er nominert til UK Music Awards
Prisutdelingen skjer 8. november i London

Stavanger Symfoniorkesters reklamefilm ”Seven Vibes” er nominert til UK Music Awards i kategorien ”Best Music Ad – TV or Online”. Og dét i samme kategori som The Killers, Pink Floyd, Olly Murs, Kasabian og Soulwax!

Filmen ”Seven vibes” – senere omdøpt ”Rhapsody” – er regissert av Christian Holm-Glad og produsert av Bulldozer Film.
- Kjekt og litt sprøtt
Gaute Aadnesen, kommunikasjonssjef i Stavanger Symfoniorkester synes det er meget positivt at musikkvideoen har blir lagt merke til utover norges grenser.
- At et orkester fra Stavanger skal bli nominert i en av Englands mest prestisjefulle musikkvideo awards, og at vi er nominert i samme kategori som The Killers og Pink Floyd er selvfølgelig veldig kjekt – og litt sprøtt. Men det viser at kvalitet alltid selger, så vi er kjempestolte, sier Aadnesen.       
Innovativt orkester
Stavanger Symfoniorkester har alltid vært et innovatiovt orkester. Helt siden de første sort-hvitt fotografiene på midten av 90-tallet har orkesteret vært langt fremme i visuell kommunikasjon. For 3 år siden satte Stavanger Symfoniorkester i gang et intitativ om å nå ut til et bredere publikum. Som et ledd i dette, tok kommunikasjonssjef Gaute Aadnesen kontakt med ulike produksjonsselskap. 
- Folk flest har et forhold til symfonisk musikk, men det er ikke alltid de er klar over det selv. Musikk gir følelser og følelser gir bilder. Hvordan kunne bildene forsterke den musikken som vi spiller? Det var utganspunktet for at vi ville ha en av de beste musikk-video regissørene i Norge, sier Aadnesen.
Christian Holm-Glad ble et lett valg da SSO fikk sett på det arbeidet han hadde gjort før. Ikke bare hadde han laget fantastiske musikkvideoer for lokale artister som Kaada, men også for nasjonale artister som Madcon og internasjonale artister som Calvin Harris. Han har også hatt TV-regi på: Siffer, Påpp & Råkk, og Folkeopplysningen. I øyeblikket er han regissør for ”I kveld med Ylvis”. Reklamefilmens fotograf er den anerkjente filmfotografen Daniel Voldheim. Erik Waldejer, SSOs egen oboist, har tilrettelagt musikken i reklamefilmen.
Vist på kino og Tv2
- Reklamefilmen vår representerer musikken og det Stavanger Symfoniorkester leverer til publikum. Den har blitt vist på kino i Rogaland, Oslo, nyhetskanalen og på Tv2. Filmen visualiserer musikken til Stavanger Symfoniorkester på en meget spennende måte. Og bildene som er en blanding mellom David Lynch og musikkvideo, gir en fin og sterk opplevelse, sier Gaute Aadnesen.
SSO ble i september tildelt prisen “Årets markedsføringspris 2011” av markedsføringsforeningen i Rogaland, så det blåser en god vind over SSO for tiden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar