SSO

En blogg om Stavanger Symfoniorkesters vei fra Kuppelhallen via Carnegie Hall i New York til Nytt Konserthus i Bjergsted

02.09.2011

For en festaften det ble!

Torsdag 1. september ble historisk. Av mange grunner.
For det første så ble vår aller siste sesong i Kuppelhallen åpnet denne kvelden. Åpningen i seg selv er historisk, for med all sannsynlighet så er dette første gang Mozarts opera "Ascanio in Alba" ble satt opp på en norsk scene. Det gjorde Stavanger Symfoniorkester, sammen med sin kunstneriske leder Fabio Biondi som har "tørket støvet" av denne operaen som ble skrevet i 1771.
Vår kunstneriske leder og spillende dirigent, Fabio Biondi,
 ledet festkvelden 1. september
Kvelden ble også debuten for vårt nye profesjonelle kor. 12 strålende sangere satte sitt preg på konserten og bekrefter behovet for et profesjonelt kor i regionen. Koret er et "prøveprosjekt" denne høsten, men vi håper så inderlig at vi får etablert et profesjonelt kor på permanent basis!
Vårt nye profesjonelle kor - SSO Kammerkor.
Dirigent Ragnar Rasmussen til høyre
Direktør Trude Marit Risnes
Før konserten ønsket vår direktør Trude Marit Risnes velkommen til konsert, og velkommen til vår siste sesong i Kuppelhallen. Risnes kunne stolt fortelle at orkesteret hittil i år har hatt en publikumsøkning på hele 30 prosent, og at vi før sesongen startet lå an til ti prosents økning i abonnementssalget. Dette er svært gledelige tall, og vi håper at vi gjennom sesongen kan rekruttere enda flere publikummere og abonnenter som kan følge oss på ferden inn i det nye konserthuset som åpner om ...379 dager!


Sopran Siri Karoline Thornhill
Fem fantastiske solister ledet oss gjennom historien som Mozart skrev som 15-åring, på bestilling fra det keiserlige hoff i Wien i anledning et høypolitisk giftemål. Handlingen er en omforming av omstendigheter ved det faktiske bryllupet, transformert til den greske mytologiske verdenen. Og Mozart hadde bare et par-tre uker på å komponere hele operaen... Ekstra hyggelig var det å ha Stavangers egen sopran, Siri Karoline Thornhill på scenen i rollen som Venere.Før konserten ble publikum ønsket velkommen med champis og rød løper under blå himmel.
Dirigent Fabio Biondi og programsjef Arne Almroth innledet med verkorientering i en "overfylt" sidefoajé, mens salgsavdelingen reklamerte for arangementet Ekte Klang 10. september i Rosenberghallen. I dag (2. september) er musikerne i full gang med prøvene i den store Rosenberghallen på Buøy, og i morgen etter Rosenberg-prøvene skal 25 av våre strykere opptre på Rått & Råde-festivalen i Stavanger. Neste konsert i Kuppelhallen er allerede neste torsdag (8. september) og da spilles musikk fra filmen "Crouching Tiger, Hidden Dragon" og teateret "Romeo & Julie". Med andre ord, det er myyye spennende på gang framover, vi gleder oss - og håper du gjør det samme!!!

Her er flere bilder fra åpningsfesten i går kveld:
Barske - og glade - gutter bak scenen i pausen
Feststemning på den røde løperen, både blant ansatte, musikere og publikum!


Anders Eljas som er dirigent for Rosenberg-konserten fikk med seg feståpningen.
I dag er det full gjennomkjøring med orkester og Rosenbergansatte i hallen for første gang.
Jan fra SSOs produksjonsavdeling er spent og håper mange kommer på den unike konserten 10. september!

Takk for en fantstisk god start på sesongen!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar