SSO

En blogg om Stavanger Symfoniorkesters vei fra Kuppelhallen via Carnegie Hall i New York til Nytt Konserthus i Bjergsted

22.03.2011

Hilsen fra styreleder Cecilie Bjelland

Det er en stor og viktig begivenhet når Stavanger Symfoniorkester nå gjennomfører turne’ i USA som avsluttes med konsert i Carnegie Hall. For alle involverte er den en drøm som går i oppfyllelse. En drøm som er båret frem av et helt orkester som tør og vil sette seg utfordrende mål. Nå er det med stolthet styret følger Symfoniorkesteret og nyter det fantastiske arbeidet som så mange har nedlagt i forkant. Spesielt kjekt er det også at så mange av våre abonnenter er med på turen.
Trude Marit Risnes og Cecilie Bjelland nyter utsikten
fra toppen av Empire State Building 22. mars
Samtidig innleder konserten i Carnegie Hall en ny epoke for Symfoniorkesteret. Konserten er en viktig del av orkesterets forberedelse til å flytte inn nytt konserthus. Nedtellingen har startet, det er mange oppgaver som skal sorteres fremover og forventningene er høye, både for musikerne og publikum. Stavanger har lange tradisjoner for å tiltrekke seg mennesker med ulik bakgrunn og kultur. Det stiller også større krav til forståelse og samhandling. Skal vi opprettholde posisjonen som Norges ledende region for innovasjon og nyskapning er vi helt avhengig av at vi sammen videreutvikler arenaer der vi kan møtes og etablere kontakt, uavhengig av bakgrunn og historie. Nytt Konserthus og orkesterkonserter er slike arenaer. Når orkesteret nå gjennomfører turneen i USA er det derfor viktig for orkesteret, for publikum og for regionens videre utvikling. 


Hilsen Cecilie Bjelland, styreleder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar