SSO

En blogg om Stavanger Symfoniorkesters vei fra Kuppelhallen via Carnegie Hall i New York til Nytt Konserthus i Bjergsted

08.03.2011

Reisefeber

Det er ikke fritt for at man får litt reisefeber av å dra på turné, ikke bare er det prestisje knyttet til å reise for å spille på viktige steder, men det er også mange ting å forberede. 
Orkesteret startet allerede i november med individuelle intervjuer for artistvisum til USA på den amerikanske ambassaden.  Hver og en av oss måtte gjennom flere runder med spørsmål. Vi har også blitt godkjent av den amerikanske musikerforeningen at vi holder et høyt internasjonalt nivå slik at vi kan motta artistvisum, et hyggelig skussmål å ta med seg til konsertene!
Den senere tiden har vært brukt til å støtte renseribransjen, alle pene plagg må ta seg godt ut, ren skjorte til hver konsert må strykes. Orkesterets konsertklær blir som regel stuet sammen i egne kontainere for transportens skyld. Det kan derfor oppstå en noe forfrisket atmosfære etter vellykkede konserter, om man ikke benytter Sterilan…
Orkesteret bruker som regel 20 – 25 timer på å perfeksjonere et konsertprogram som dette sammen med dirigent. Noen av musikerne hangler litt med kroppen om dagen, men gjør en flott innsats på prøvene med Biondi frem til konserten i Stavanger. Andre har måttet kaste inn håndkleet etter ordre fra legen, og må gå rett på konserter i USA uten øvelser med orkesteret. I slike tilfeller må man bare bruke alternative treningsmetoder. Vi ønsker dem alle sammen god bedring og krysser fingre for at de er snart i slag igjen!

Hilsen 
Kristiane Norvoll, programkoordinator

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar