SSO

En blogg om Stavanger Symfoniorkesters vei fra Kuppelhallen via Carnegie Hall i New York til Nytt Konserthus i Bjergsted

30.03.2011

Sørafrikansk solist synger i "Porgy & Bess"

Ntobeko Rwanqa
I tillegg til Janice Chandler Eteme fra USA, har vi denne uken også en solist fra Sør Arfrika som gjest i torsdagens konsert hvor Stravinskijs Petrusjka og Gerswins Porgy & Bess står på programmet.

Ntobeko Rwanqa er skuespiller og sanger fra Sør-Afrika. Han startet å synge allerede som fem-åring i skolens guttekor i Gugulethu, en liten township i Cape Town. I 1998 kom han med i et korprosjekt ved Cape Town Opera, og deretter ble han medlem av denne operaens Voice of the Nation Ensemble i flere år. Siden 2003 har han tilhørt South African Academy of Performing Arts i Stellenbosch, en by på Stavangers størrelse. Han har hatt store roller i bl.a. Madama Butterfly, Tosca og Aida på operaen i Cape Town. Han har også opptrådt i Berlin, Oslo og Umeå i Sverige og dessuten hatt roller som skuespiller i flere filmer. 

Og ikke minst:

Stavanger Symfonikor er Stavanger Symfoniorkesters eget kor. Det ble etablert i 1974 av daværende solocellist i orkesteret, Petr Cejka. Korets hovedoppgave har hele tiden vært å medvirke til fremføringer av større kor- og orkesterverk i samarbeid med Stavanger Symfoniorkester. Repertoaret er der for svært omfattende og spenner fra Bachs Juleoratorium til Ståle Kleibergs Requiem. Koret har også deltatt i operafremføringer og på CD-innspilling med orkesteret og nådd et høyt nivå som amatørkor. Odd Sveinung Johnsen, bratsjist i orkesteret, var korets faste dirigent siden 1997 til i fjor. Høsten 2009 overtok Kateryna Ustyantseva ansvaret som korets dirigent og instruktør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar